13 procent minder hypothecaire kredietaanvragen in september

Trends-Immo, 12 okt 2011

Het aantal hypothecaire kredietaanvragen in ons land lag in september 13 procent lager dan een jaar eerder. In bedragen uitgedrukt gaat het zelfs om een daling met 20 procent. Dat blijkt uit de hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

De maandelijkse barometer geeft een trend aan op de hypotheekmarkt. De onderliggende absolute cijfers worden op kwartaalbasis vrijgegeven.

Volgens een woordvoerster van de financiële sectorfederatie Febelfin, waar de BVK deel van uitmaakt, moet de daling van het aantal aanvragen met 13 procent worden geïnterpreteerd in het licht van de sterke cijfers van 2010. Dat was een absoluut topjaar voor hypothecaire kredieten, dankzij de lage rentes, de groene kredieten en het herstellend consumentenvertrouwen. 

Een aanwijzing dat de markt voor hypothecaire kredieten lijdt onder  de crisis in de eurozone is er volgens Febelfin nog niet. Het aantal verstrekte kredieten nam in september toe met zo'n 7 procent tegenover september 2010. Het overeenstemmende bedrag daalde met 7 procent. (Belga)

Nieuwsoverzicht

Activiteiten

E-news

Laat je gegevens na en ontvang onze uitnodigingen voor opendeurdagen, evenementen, ...

Gelieve je voornaam in te vullen. Gelieve je familienaam in te vullen. Gelieve een correct e-mailadres in te vullen.

Hou me op de hoogte van:

“…bedankt!”

Chantal V., Gentbrugge

“Omdat ik snel spijkers met koppen wilde slaan, heb ik contact gezocht met agence rosseel. Het gevoel was meteen helemaal goed, vooral hun advies en aanpak spraken mij aan. Binnen een korte tijd was mijn woning verkocht en tegen een mooie prijs, ik ben dan ook uiterst tevreden over de dienstverlening.”

Bekijk meer referenties