13 procent minder hypothecaire kredietaanvragen in september

Trends-Immo, 12 okt 2011

Het aantal hypothecaire kredietaanvragen in ons land lag in september 13 procent lager dan een jaar eerder. In bedragen uitgedrukt gaat het zelfs om een daling met 20 procent. Dat blijkt uit de hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

De maandelijkse barometer geeft een trend aan op de hypotheekmarkt. De onderliggende absolute cijfers worden op kwartaalbasis vrijgegeven.

Volgens een woordvoerster van de financiële sectorfederatie Febelfin, waar de BVK deel van uitmaakt, moet de daling van het aantal aanvragen met 13 procent worden geïnterpreteerd in het licht van de sterke cijfers van 2010. Dat was een absoluut topjaar voor hypothecaire kredieten, dankzij de lage rentes, de groene kredieten en het herstellend consumentenvertrouwen. 

Een aanwijzing dat de markt voor hypothecaire kredieten lijdt onder  de crisis in de eurozone is er volgens Febelfin nog niet. Het aantal verstrekte kredieten nam in september toe met zo'n 7 procent tegenover september 2010. Het overeenstemmende bedrag daalde met 7 procent. (Belga)

Nieuwsoverzicht

E-news

Laat je gegevens na en ontvang onze uitnodigingen voor opendeurdagen, evenementen, ...

Gelieve je voornaam in te vullen. Gelieve je familienaam in te vullen. Gelieve een correct e-mailadres in te vullen.

Hou me op de hoogte van:

Altijd welkom in de toekomst in...Gent!

Eskil eindigt zijn mails steevast met...'Met enthousiaste groet!'...en dat doet mij altijd weer glimlachen want...mooi toch? Al bij ons eerste contact voelde het goed...niks opdringerig...een eerlijk goed gesprek...duidelijkheid! Eskil vloog er op een indrukwekkende manier in...flyers werden in de buurt verdeeld...alle nodige formulieren binnen de kortste keer in orde...en al snel een hele lijst met 'bezichtigingen' waar dan weer zijn ongelofelijke flexibiliteit mij verraste. Ons huis staat in Aalst...de lange files op de autostrade deze zomer, geen probleem...Eskil was altijd op tijd en met een werkelijk onuitputtelijke energie! Bedankt Eskil voor zoveel...voor je super-professionele aanpak...voor je rust en vriendelijkheid en vooral voor het fijne gevoel dat ik altijd bij jou terecht kon met mijn vragen en zorgen. Ons huis is verkocht, al het papierwerk in orde en mijn notaris liet weten dat ze zelden zo een correct en volledig dossier op haar bureau krijgt!

Eskil ik ben dankbaar dat ik je mocht leren kennen...het was fijn werken met jou! Ik wens jou alles goed en altijd welkom in de toekomst in...Gent!

Marleen De Duffeleer

Bekijk meer referenties