Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2018-11-21 14:20:24 De Kiosk in De Gentenaar 21/11

Kandidaat-huurders kunnen sinds vorig weekend sneller en efficiënter op zoek naar een woning. Het immokantoor Rosseel pakt in zijn nieuwe kantoor op de Nieuwevaart uit met het eerste digitale verhuurkantoor van ons land.

De nieuwe generatie huurders is opgegroeid in een digitale omgeving. “Die mensen zijn ongeduldiger omdat ze het gewoon zijn op alles snel een antwoord te krijgen”, zegt Geoffrey Giët, directeur van Rosseel. “Ook als ze iets willen huren, verwachten ze meteen feedback. Nu is er veel heen- en weergeloop en krijgen ze niet altijd meteen de info die ze verlangen.”

Daarom heeft Rosseel bij de opening van zijn nieuwe agentschap op de Nieuwevaart meteen ook een ‘digitale kiosk’ ingericht waar de kandidaat-huurder zijn wensen kan ingeven. Die krijgt dan een overzicht van de beschikbare panden en kan meteen een plaatsbezoek reserveren, zonder tussenkomst van een makelaar of medewerker. “Tegelijk blijft de verhuurder in real time op de hoogte van wie wanneer op bezoek komt.”

De digitale omslag zal niet tot banenverlies leiden – bij Rosseel werkt een twintigtal mensen. “Omdat de administratieve last van onze medewerkers vermindert, zal meer tijd vrijkomen voor het persoonlijke contact”, aldus Giët. “Veel mensen willen nog altijd een makelaar zien.”

De locatie van de digitale kiosk op de Nieuwevaart is niet toevallig. “In deze buurt worden de komende jaren 10.000 à 15.000 nieuwe bewoners verwacht. Daar zullen veel jonge mensen bij zijn. Die huren vaak liever. Niet alleen omdat de woningen in Gent zo goed als onbetaalbaar zijn geworden maar ook omdat ze meer dan vroeger kiezen voor levenskwaliteit en mobiliteit in plaats van de jarenlange afbetalingslast van een eigendom. Daardoor stijgt natuurlijk het aantal kwaliteitshuurders in de stad.”

INFO Het kantoor bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van het Tribecacomplex op de Nieuwevaart.

De Gentenaar 21/11/2018 - Geert Neyt

Nieuwsflash

Een nieuwbouwwoning casco aankopen, wat betekent dat?

Ben je geïnteresseerd in nieuwbouw? En zag je tijdens je zoektocht staan “casco afgeleverd”? Misschien vraag je jezelf af wat casco eigenlijk wil zegg... [lees meer]

4 redenen om te investeren in nieuwbouw

Denk je eraan om te investeren in nieuwbouw? Twijfel je aan welke soort belegging een goed idee voor jou zou zijn? Die twijfel is te begrijpen. Het is niet alleen een ... [lees meer]

De plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving kan omschreven worden als een gedetailleerde weergave, eventueel aangevuld met foto's, van de toestand van een bepaald goed op ... [lees meer]

Blijf op de hoogte

  •   Aanbod
  •   Nieuws
  •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160
website by Medialoft