Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2019-04-10 13:30:36 Wil jij beleggen in vastgoed?

Vastgoed is een veilige en stabiele belegging die voor steeds meer mensen toegankelijk wordt

Vastgoed is op lange termijn een risicovrije belegging. Wie wil investeren in vastgoed moet dan ook niet op zoek zijn naar snel en makkelijk rendement, maar vooral oog hebben voor de toekomst. Bovendien is investeren in vastgoed fiscaal en financieel interessanter dan het klassieke spaarboekje op de bank.

Slimme investering

Vastgoed als belegging is veel meer een stabiele investering dan die in aandelen. Die kennen net als vastgoed ook hun eigen cycli, maar herbergen hogere pieken en diepere dalen. Niet alleen behouden bij vastgoed pand en locatie hun waarde, als extra rendement is er ook nog de huuropbrengst.

Het huurrendement en de meerwaarde op lange termijn zijn twee van de voornaamste redenen waarom mensen een vastgoedinvestering overwegen. Het rendement wordt bepaald door de ligging van de woning, de kwaliteit van de constructie en de verwachtingen over de huurprijs.

Nieuwbouw

Een vastgoedbelegging is een investering die op lange termijn het meest rendeert. Het is dus belangrijk om de oplopende kosten in het begin goed in te schatten. We spreken dan over de hoge aankoopprijs, registratierechtenen onderhoudswerken. Het is ook aan te raden om een budget op te bouwen om eventuele grote herstellingskosten te dekken. Een andere optie is je pijlers richten op nieuwbouw. De aankoopprijs van nieuwbouw is niet veel meer dan dat van een bestaand eigendom en herstellingswerken zijn niet aan de orde. De eerste tien à vijftien jaar stelt een nieuwbouwwoning je niet voor onvoorziene kosten, er ook geen nood aan renovatie op korte termijn. Dat is bij een bestaande woning wel even anders. Een nieuwe verwarmingsketel, investeren in groene energie en isolatie, de keuken vernieuwen, enzovoorts. Een huis of appartement dat ouder is dan tien jaar begint gebreken te vertonen. Die oplappen kost uiteraard geld, en dat heeft een rechtstreeks gevolg op het rendement van jouw investering.

Oog voor de huurder

De vraag naar nieuwbouw is groter dan naar bestaande woningen. Vooral jonge koppels willen een energiezuinige en van alle comfort voorziene woning. Voor een belegger is dat goed nieuws. Des te hoger de vraag, des te hoger de verhuurwaarde. De prijs die je als investeerder neertelt voor een nieuwbouw verdient zich dus dubbel en dik terug.

Deze jonge koppels of studenten zijn jouw doelgroep. Een erg charmante woning aan het water op meer dan 10 kilometer van het centrum zal minder snel verhuren. De huurder die jouw rendement zal garanderen zoekt een nieuwbouw in, of aan de rand van de stad.

Een nieuwbouwwoning moet uiteraard voldoen aan de recentste wetgeving. Al die energiezuinige maatregelen maken een woning aantrekkelijk voor kandidaat huurders. Die lage energiefactuur zal werken als een magneet.

 

Het ideale project

Natuurlijk zijn er valkuilen bij beleggen in vastgoed, maar die zijn wel heel duidelijk zichtbaar voor wie er oog voor heeft. Het pand moet in goede staat zijn, de prijs moet marktconform zijn, de eventuele financiering moet de juiste zijn en de locatie moet huurders kunnen aantrekken.

Al die factoren vereisen gedegen onderzoek. Een vastgoedmakelaar kan je hierbij helpen.

Bekijk het nieuwbouwproject Quattro, een residentie met vier appartementen. Dit project voldoet aan alle vereisten van een slimme vastgoedinvestering. De locatie is erg in trek bij huurders door de afstand tot het centrum en station Gent Sint Pieters. Verder is het vlakbij scholen, uitvalswegen en speeltuinen. De grote troef die Gentse huurders zal aantrekken? De afstand tot Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Dit prachtige, uitgestrekte gebied van vochtige graslanden is een natuurreservaat om te koesteren.

Fiscaliteit

Voor een tweede woning kan je geen aanspraak maken op de woonbonus. Dat betekent echter niet dat er geen andere fiscale voordelen zijn waarvan je kan genieten. Op voorwaarde dat jouw hypothecaire lening minstens tien jaar loopt, kunnen de maandelijkse kapitaalaflossingen in vermindering gebracht worden. En ook de interesten kunnen een interessant belastingvoordeel opleveren. Je mag ze namelijk aftrekken van jouw totaal onroerend inkomen. Op die manier wordt het belastbaar bedrag kleiner en betaal je uiteindelijk minder aan de fiscus. Bovendien word je niet belast op de meerwaarde van jouw woning, als je ze niet binnen de vijf jaar verkoopt.

 

Nieuwsflash

Van compromis tot notariële akte

Een woning aankopen is een belangrijkse stap. Het is misschien wel de grootste financiële stap in je leven? Je bent van plan een compromis te ondertek... [lees meer]

Waarom kiezen voor een BEN-woning?

BEN staat voor bijna- energieneutraal. BEN-woningen gebruiken minder energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien ha... [lees meer]

Wat zijn satellietsteden?

Een satellietstad is een stad, die vlak buiten een belangrijkere grote stad ligt. Het begrip satellietstad is nauw verweven met het begrip 'voorstad',... [lees meer]

Blijf op de hoogte

  •   Aanbod
  •   Nieuws
  •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160
website by Medialoft