Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2020-02-05 10:22:16 Wonen aan de Lieve te Mariakerke Gent

Te koop: nieuwbouwwoningen Lieve Gardens te Mariakerke
Betaalbaar wonen in de groene rand van de stad? Het kan!

Lieve Gardens, een gezellige groene buurt gelegen aan de waterloop 'de Lieve' verwelkomt binnenkort 21 gezinswoningen. De woningen hebben 3 tot 5 slaapkamers.

Mariakerke als troef

Lieve Gardens is gelegen in de Gentse deelgemeente Mariakerke. De naburige scholen en winkels maken dit een ideale uitvalsbasis voor jong en oud. Met de fiets ben je in minder dan 15 minuten in Gent-Centrum en met de wagen kan je via de N9 en de R4 alle richtingen uit. Het openbaar vervoer bevindt zich op wandelafstand.
Mariakerke is een fusiegemeente ten noordwesten van de stad Gent. Ten noorden grenzend aan Evergem, in oostelijke richting aan Wondelgem, ten zuid-zuidoosten aansluitend bij Gent en tenslotte ten westen begrensd door Drongen en Vinderhoute.

 

Geschiedenis van Mariakerke

Mariakerke is van oorsprong landelijk. Al in de zeventiende eeuw sneed de Brugse Vaart Mariakerke in twee. Aan de oevers van de Vaart ontstond bebouwing, verbonden door de Mariakerkebrug. Tot in de twintigste eeuw was er een pad dat de trekkers gebruikten voor het slepen van schepen. Enkele kleine huisjes aan de Trekweg verwijzen nog naar die periode. De Mariakerkebrug werd verschillende keren opgeblazen, steeds om vijandige legers tegen te houden naar Gent op te rukken. De brug die nu nog staat is gebouwd in 1964.
Mariakerke bevatte dertien heerlijkheden. Bij de afschaffing der heerlijkheden in 1787 was Theresia Maria de Coninck de laatste "vrouwe" van Mariakerke.

 

Natuurrijk en historisch Mariakerke

Aanpalend aan Mariakerke-centrum ligt de laaggelegen Leievallei met de meersen van de Bourgoyen. Nu een prachtig en uiterst populair beschermd natuurgebied.
Het groene karakter van Mariakerke wordt niet alleen bepaald door het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, maar ook door de vele kasteelsites met bijbehorende parken.

bourgoyen eenden kopie

Van oudsher wordt Mariakerke gekenmerkt door verschillende kasteelsites, zoals het Kasteel Paul Van Tieghem (het vroegere gemeentehuis van Mariakerke), Kasteel Claeys-Bouüaert, Kasteel La Maison Blanche en nog veel meer.

Project Lieve Gardens

De verkoop is officieël gestart op 3 februari tijdens onze verkoopslancering. De woningen werden op een informatieve en aangename manier gepresenteerd. Lieve Gardens wordt ingericht binnen een nieuwe verkaveling. De site is gelegen tussen de R4 en de Lieve en heeft dan ook heel veel voordelen naar bereikbaarheid. Zo niet alleen een enorm goede ontsluiting met de wagen, er is ook een vlotte connectie met de omliggende fietsinfrastructuur. Op de site, aan de nieuwe straat, komen er 21 woningen.

IMG 7833 kopie

Projectontwikkelaar IIIa DEVELOPERS

IIIa DEVELOPERS is al meer dan 10 jaar een betrouwbare Belgische projectontwikkelaar. Per nieuwbouwwoning focussen zij zich op woonkwaliteit, klantgerichtheid en duurzaamheid. De woonkwaliteit van het nieuwbouwproject Lieve Gardens wordt gegarandeerd doordat het ligt ingebed in groen met optimale bereikbaarheid. De duurzaamheid is verzekerd door het gebruik van hoogwaardige matarialen en duurzame en energiezuinige technieken.

 

Architect Bontinck

Bontinck Architecture and Engineering is gespecialiseerd in verscheidene disciplines. Met de architectuur als fundament heeft het bedrijf zich bekwaamd in stadsontwerpen, engineering, restauratie en interieurdesign. Bontinck heeft gekozen om de woningen in een uniforme kleur, terracottarood, uit te voeren. Door middel van variatie van raamopeningen in de gevels en variërende kroonlijsthoogtes wordt er architecturale diversiteit gecreëerd in de straat en krijgen de woningen hun eigen identiteit. De strakke woningen zijn voorzien van grote raampartijen. Zo wordt de groene omgeving optimaal binnengetrokken. Dit maakt van elke woning een oase van licht en rust. Bovendien wordt elke woning uitgerust met zonnepanelen.

 

Parkeren en kruiwagenpad

De bouwblokken worden onderbroken met de parkeerclusters. De groene parkeerhavens zorgen ervoor dat de wagens aan het zicht onttrokken worden en gemakkelijk bereikbaar zijn. Deze parkeerhavens worden ook ontsloten door de kruiwagenpaden aan de achterzijden van de percelen. Elke woning is voorzien van 1 parkeerplaats.
Het kruiwagenpad geeft de bewoner achteraan toegang tot de eigen privatieve tuin met berging. Zo kan de bewoner met de fiets tot aan de eigen berging fietsen.

IMG 7903 kopie


Gezinnen in de stad

Aan de rivier ‘De Lieve’ wordt een zone met gemeenschappelijk groen voorzien, waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.
Door de combinatie van ruime kwalitatieve woningen met daarbij horende privatieve tuinen, de nodige parkeerplaatsen en de vlotte connectie van de woningen via kruiwagenpaden met het naastgelegen kwalitatief groen, is dit een site die zeer kind- en fietsvriendelijk is. Door deze elementen past deze ontwikkeling perfect binnen de visie van de stad om ook gezinnen een plaats te geven in de stad.

Voor meer informatie of een afspraak op kantoor kan je terecht bij vastgoedmakelaar agence rosseel.

 

Nieuwsflash

Verhuren tijdens corona

Heb je een huurcontract die op zijn einde loopt? Of een huurder die reeds zijn opzeg gegeven had? Wat wijzigt er voor huurcontracten die in opzeg zijn tijdens de covid... [lees meer]

Impact Corona maatregelen op verhuur

Hieronder vind je een korte update van de huidige dienstverlening.agence rosseel blijft beschikbaar en operationeel maar natuurlijk aangepast aan het wettelijke ... [lees meer]

Vanaf vandaag chatten en digitaal documenten ondertekenen

De huidige omstandigheden zijn voor agence rosseel een goede reden om enkele zaken te lanceren die op het schap lagen. We starten dus vanaf vandaag met chat en... [lees meer]

Blijf op de hoogte

  •   Aanbod
  •   Nieuws
  •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160

Woning verkopen buiten Oost -Vlaanderen ?
Wij bevelen volgende vastgoedkantoren aan voor de verkoop van jouw huis of appartement:

Turnhout | Geel | Mol | Herentals | Kempen: www.vansweevelt.be | gespecialiseerd in immo Turnhout
Leuven | Mechelen | Brussel | Hageland: www.living-stone.be | gespecialiseerd in immo Leuven
Dilbeek | Ninove | Halle | Pajottenland: www.pajota.be | gespecialiseerd in immo Dilbeek
website by Medialoft